Stahuji

Air Bank vykázala v 1. čtvrtletí zisk 35 milionů Kč a překročila hranici 450 tisíc klientů
    19/05/2016

Hospodářské výsledky Air Bank a. s. k 31. březnu 2016 podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS), neauditované, individuální:

Air Bank pokračuje v ziskovém hospodaření i v letošním roce. V prvním čtvrtletí vykázala zisk 35 milionů korun. Meziročně se zisk Air Bank snížil o 73 %. Do poklesu zisku se kromě přetrvávajícího prostředí nízkých úrokových sazeb nově promítl i výpadek příjmů z karetních poplatků způsobený novou právní úpravou.

Počet klientů banky naopak dál rychle rostl a ke konci března 2016 se meziročně zvýšil o 32 % na 452 tisíc. Objem vkladů se meziročně zvýšil o 25 % na 71,9 miliardy korun a výše čistého úvěrového portfolia o 7 % na 27,5 miliardy korun.

Celková bilanční suma Air Bank vzrostla meziročně o 22 % na 79,2 miliardy korun. Vlastní kapitál banky se zvýšil o 3 % na 5 miliard korun.

Souhlasím