Stahuji

Eldorado oznamuje zvýšení objemu prodejů za rok 2014
    02/02/2015

Společnost Eldorado, největší síť prodejen domácích spotřebičů a elektroniky v Rusku, si zachovala kladnou dynamiku růstu ve všech segmentech svého podnikání a zveřejňuje výsledky prodejů za celý rok 2014 a také za 4. čtvrtletí 2014.

Nejdůležitější ukazatele roku 2014:

• objem prodeje se zvýšil o 16,2 % na 131,7 mld. rublů (včetně DPH);
    • prodeje srovnatelných prodejen (like-for-like) se zvýšily o 17,8 %;
    • prodej po internetu se zvýšil o 61,6 % na 17,8 mld. rublů (včetně DPH);
    • tržby maloobchodních prodejen v přepočtu na čtvereční metr prodejní plochy vzrostly o 20,2 %;
    • tržby v přepočtu na prodejnu vzrostly o 15,4 %;
    • bylo otevřeno 8 prodejen, uzavřeno 8 prodejen a došlo ke snížení prodejní plochy o 10 000 m2.

Nejdůležitější ukazatele za 4. čtvrtletí roku 2014:

• objem prodeje činil 49,4 mld. rublů (včetně DPH);
    • prodeje na srovnatelné bázi (like-for-like) se zvýšily o 40,9 %;
    • prodej po internetu se zvýšil o 67 % na 7,5 mld. rublů (včetně DPH);
    • bylo otevřeno 7 prodejen a uzavřeny 3 prodejny.

Navíc se za rok 2014 podíl řetězce Eldorado na trhu prodeje přes internet zvýšil ze 7,3 % na 9,4 %, návštěvnost webových stránek vzrostla o 30 % a konverzní poměr návštěv webu o 60 %.

Generální ředitel řetězce Eldorado Ondřej Frydrych k výsledkům prohlásil:

„V roce 2014 se nám navzdory významné optimalizaci prodejních ploch podařilo zvýšit odbyt ve všech segmentech, a to nejen díky mimořádné situaci koncem roku. Vykázali jsme stabilní růst prodejů v každém čtvrtletí a udrželi si vedoucí pozici z hlediska ukazatele, který je v maloobchodu podstatný: ‚like-for-like‘. Zvýšení prodeje ve srovnatelných kategoriích potvrzuje správnost volby základní priority v rámci naší strategie – tedy orientace na zákazníka, což se také odráží ve značném nárůstu tržeb v přepočtu na čtvereční metr i na prodejnu. Prodej po internetu se zvýšil o 61,6 %, jeho podíl na obratu společnosti v době tzv. prodejní špičky dosáhl 20 % a v průměru za celý rok představoval 14 %, což je mezi společnostmi v našem segmentu trhu vynikající výsledek.“

Ke dni 31. prosince 2014 tvoří síť společnosti Eldorado 374 hypermarketů, 31 výdejních míst e-shopu a 14 internetových hypermarketů. Prodejní plocha společnosti dosahuje 548 584 m2 a celková plocha 726 627 m2.

Společnost Eldorado je největší ruskou sítí prodejen domácích spotřebičů a elektroniky. Společnost je zastoupena ve všech regionech Ruské federace. Eldorado aktivně rozvíjí vícekanálový systém prodeje a v celostátním měřítku má kolem 600 prodejen. Společnost je nositelem cen Firma roku 2012, HR značka roku 2013, dvojnásobným nositelem ceny Značka číslo 1 v Rusku (2012, 2014) a trojnásobným nositelem ocenění za kvalitu služeb a práva spotřebitelů. Eldorado je součástí mezinárodní investiční skupiny PPF, jedné z největších ve střední a východní Evropě. Podrobné údaje o společnosti jsou k dispozici na stránkách www.eldorado.ru.

Souhlasím