Příprava náhledu

Skupina PPF oznámila prodej čtvrtinového podílu v maďarském Telenoru společnosti Antenna Hungária
    31/10/2019

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF dnes oznámila, že prodala 25% podíl v maďarském Telenoru, kam patří společnosti Telenor Hungary a Telenor Real Estate, společnosti Antenna Hungária. PPF věří, že tato transakce umožní maďarskému Telenoru zkonsolidovat a plně využít hlavní přednosti a strategické synergie obou maďarských firem, tedy Telenor Hungary/Telenor Real Estate a Antenna Hungária. V holdingové společnosti, která vznikla pro účely společného podniku, vlastní skupina PPF 75% podíl a Antenna Hungária zbývajících 25 %.

„Tato transakce posílí naši pozici na vyspělém a vysoce konkurenčním maďarském telekomunikačním trhu. Zároveň je v souladu se strategií PPF jako dlouhodobého investora v segmentu telekomunikací ve střední a východní Evropě,“ řekl Ladislav Bartoníček, akcionář skupiny PPF, který je odpovědný za telekomunikační aktiva skupiny.

„Využití vzájemných strategických synergií umožní společnostem Antenna Hungária a Telenor poskytovat maďarským zákazníkům a obchodním partnerům ještě lepší a ucelenější mediální a telekomunikační služby,“ uvedl Zsolt Sárecz, předseda představenstva a generální ředitel Antenna Hungária Zrt.

PPF bude nadále řídit obchodní aktivity maďarského Telenoru, vedení společnosti se nemění. Společnost Antenna Hungária jako strategický partner obsadí v nově vytvořené holdingové společnosti místo jednoho člena v představenstvu a jednoho člena v dozorčí radě. Dále bude mít Antenna Hungária pozorovatele v představenstvu a dozorčí radě v každé ze společností Telenor Hungary i Telenor Real Estate.

Skupina PPF převzala aktivity společnosti Telenor v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku v červenci 2018. PPF Arena 1 je přední telekomunikační skupina ve střední a východní Evropě, která konsoliduje investice PPF v telekomunikačním sektoru (CETIN, O2 Česká republika, Telenor CEE).

Souhlasím