Stahuji

Skupina PPF uzavřela dohodu o prodeji svého 13,8% podílu v ArcelorMittal Ostrava a.s.
    12/11/2009

PPF Group N.V. oznamuje, že podepsala dohodu se společností ArcelorMittal o prodeji svého 13,881% podílu v ArcelorMittal Ostrava, a.s., za kupní cenu  6 879 524 000 korun.

Výsledkem transakce bude zvýšení podílu společnosti ArcelorMittal v ArcelorMittal Ostrava, a.s. na cca 96,4 %. PPF Group N.V. naproti tomu vystoupí z akcionářské struktury české ocelářské firmy. Uzavření transakce není podmíněno souhlasem žádné třetí strany.

Jiří Šmejc, akcionář skupiny PPF, říká: “Skupina PPF opět prokázala svou schopnost uskutečnit komplexní transakci a dosáhnout vzájemně přijatelného řešení s jednou z největších světových korporací.”

Souhlasím