Příprava náhledu

PPF Real Estate přidala do svého mezinárodního portfolia první nemovitost v USA
    21/04/2021

Stáhnout soubor PDF

Amsterdam, 21. dubna 2021 – Společnost PPF Real Estate Holding dokončila prostřednictvím své americké divize akvizici velkého kancelářského areálu Mansell Overlook v metropolitní oblasti Atlanty a úspěšně tak vstoupila na realitní trh ve Spojených státech. Akvizice je základním kamenem pro budoucí investice PPF na americkém trhu s nemovitostmi.

Mansell Overlook je jedním z nejvýznamnějších kancelářských areálů v oblasti. Transakce současně představuje největší prodej za několik posledních let v lokalitě North Fulton, který leží 38 km (24 mil) od centra Atlanty ve státě Georgia. PPF Real Estate vstup na americký realitní trh připravovala delší dobu v rámci strategie geografické diverzifikace svého portfolia. Koupě areálu Mansell Overlook se ukázala jako skvělá příležitost k realizaci těchto záměrů.

Administrativní komplex s podlahovou plochou 61 000 m2 zahrnuje čtyři nedávno zrekonstruované kancelářské budovy třídy A s venkovním parkovištěm, parkovacím domem a nezastavěným pozemkem, využitelným pro další výstavbu.

„Těší nás, že se nám podařilo vstoupit na americký trh prostřednictvím koupě velmi dobře spravované nemovitosti, která navíc poskytuje potenciál pro další rozvoj. Tato akvizice bude sloužit jako odrazový můstek pro budoucí investice společnosti PPF Real Estate na americkém realitním trhu,“ uvedl Aaron Smith, generální ředitel společnosti PPF Real Estate pro USA.

Prodej a financování transakce, jejíž cena přesáhla 100 milionů dolarů, zprostředkovala společnost Cushman & Wakefield, která se bude nadále starat o řízení a pronájem kanceláří na základě dlouhodobých nájemních smluv s nájemci z řad stabilních, silných a renomovaných firem. Hlavním nájemcem kancelářských prostor je společnost Yardi, největší americký dodavatel softwaru pro realitní odvětví. Prostory si v areálu pronajímají také společnost Berkshire Hathaway amerického investičního velikána Warrena Buffetta a zdravotní pojišťovna Humana. Celkem poskytuje Mansell Overlook kancelářské zázemí pro více než tři tisíce lidí.

Výkonný ředitel americké pobočky Cushman & Wakefield, Samir Idris, k transakci dodal: „Nemovitost nabízí skvělou příležitost k získání významného postavení na trhu a zároveň přidanou hodnotu v podobě možnosti dalšího pronájmu a rozvoje nebo prodeje pozemků.“

Bližší informace k nemovitosti:

• Nachází se na adrese 100 & 200 Mansell Court E. a 300 & 500 Colonial Center Parkway, kancelářské budovy třídy A jsou vzdáleny 38 km (24 mil) od centra Atlanty.
    • Areál nabízí kromě kancelářských budov a jejich zázemí turistické stezky, rozlehlé jezero, venkovní terasy s Wi-Fi připojením, fitness centrum, konferenční centrum, dobíjecí stanice pro elektromobily, čistírny a několik restaurací v docházkové vzdálenosti.
    • Seznam nájemců zahrnuje místní kanceláře společností Yardi, Humana, Berkshire Hathaway a Imerys.