Příprava náhledu

Reakce na otevřený dopis novinářských organizací k převzetí CME
    20/10/2020

Stáhnout soubor PDF

European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF)
    European Federation of Journalists (EFJ)
    International Press Institute
    Osservatorio Balcani Caucaso Transeuropa (OBCT)
    Reporters Without Borders (RSF)

Vážení kolegové,

děkujeme za Váš dopis z 20. října 2020, Váš zájem o CME nás těší.

PPF koupila CME s cílem dál budovat a rozvíjet síť profitabilních komerčních televizí. Chce přinášet divákům kvalitní televizi obsahující nejen zábavu, ale také původní domácí tvorbu. A samozřejmě zpravodajství, postavené na novinářské profesionalitě, redakční nezávislosti a obsahové atraktivitě. PPF si uvědomuje klíčovou roli nezávislých a objektivních médií v dnešní společnosti a bude se proto i nadále řídit hodnotami a pravidly, díky nimž si zpravodajství a publicistika CME získaly odborný i divácký respekt.

Jsme přesvědčeni, že potřeba názorové plurality je pevně zakotvena už ve snaze o co největší divácký zásah a prostor na vysoce konkurenčním televizním a mediálním trhu. Jak PPF, tak CME, respektují a zároveň vyžadují nezávislou, objektivní a pluralitní žurnalistiku, která odpovídá nejvyšším profesionálním standardům. Tyto cíle PPF ostatně veřejně deklarovala už při dokončení celého procesu převzetí CME.

Skupina PPF věří v svobodu, demokracii, podnikatelského ducha, v profesionalitu a názorovou pluralitu. To jsou hodnoty, ke kterým se v rámci společenské odpovědnosti bude hlásit i při vlastnictví média jakým je CME.

S pozdravem

Didier Stoessel