Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

PPF a Home Credit oznamují dohodu o prodeji svých bankovních aktiv v Rusku skupině domácích investorů

Home Credit

17/5/2022 | 1 minuta čtení

Stáhnout jako PDF
Kopírovat odkaz
PPF a Home Credit oznamují, že podepsaly dohodu se skupinou individuálních investorů v čele s Ivanem Tyryškinem o prodeji svých bankovních aktiv v Rusku, včetně dceřiných společností. Akvizice Home Credit and Finance Bank (HCFB) i jejích dceřiných společností výše zmíněnou skupinou znamená odchod Skupiny Home Credit z ruského trhu.

V rámci transakce bude kazašská Bank Home Credit, která je dceřinou společností HCFB, prodána akcionářům a manažerům ze skupin PPF a Home Credit. Transakce bude realizována podle platných právních předpisů, s cílem zajistit kontinuitu pro zaměstnance a klienty Home Creditu v Rusku i Kazachstánu. HCFB a její dceřiné společnosti vykazují dobré ekonomické výsledky a působí v souladu s regulatorními a právními podmínkami platnými v Ruské federaci a Republice Kazachstán. Cena transakce nebude po dohodě obou stran zveřejněna.

Ivan Tyryškin výrazně přispěl k budování základů moderních finančních trhů v Rusku jako generální ředitel burzy RTS. Investoval rovněž do řady předních ruských fintechových společností, které dokázal úspěšně rozvíjet. Je jedním ze zakladatelů SPB burzy. Nyní stojí v čele její správní rady a patří k významným akcionářům této burzy, která je jednou z největších platforem pro veřejné obchodování fintechových firem v regionu.

Sdílet na sociálních sítích

Stáhnout jako PDF