Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Skupina PPF dokončila převzetí společnosti CME

Central European Media Enterprises (CME)

12/10/2020 | 2 minuty čtení

Kopírovat odkaz
Skupina PPF („PPF“) oznamuje, že její 100% dceřiné společnosti dokončily akvizici společnosti Central European Media Enterprises Ltd. („CME“).

Skupina PPF nyní plně majetkově kontroluje aktivity CME v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. Transakci předcházela regulatorní schválení Evropskou komisí, národními regulátory v některých zemích a akcionáři CME. Akcie byly staženy z burzy NASDAQ Global Select Market a z Burzy cenných papírů Praha a po dokončení akvizice přestávají existovat. Akcionáři, kteří bezprostředně před účinností akvizice vlastnili akcie CME kategorie A, obdrží 4,58 USD za jednu akcii.

Uvědomujeme si odpovědnost, kterou na sebe převzetím CME bereme. Její pozice na trhu je velmi dobrá, a proto budeme dál pokračovat v budovaní sítě navzájem nezávislých televizních kanálů v jednotlivých zemích. Věříme také, že se nám podaří vytvořit nové obchodní příležitosti propojením mediálních a telekomunikačních služeb. CME má početné a věrné diváky, my jim budeme i nadále přinášet kvalitní a atraktivní obsah,“ řekl většinový vlastník PPF Petr Kellner.

Pozici generálního ředitele CME s okamžitou platností převezme Didier Stoessel, který bude odpovědný za český, slovenský, rumunský a slovinský trh. Ze svého dřívějšího působení ve společnostech Modern Times Group, HSBC Investment Bank a Merrill Lynch International má rozsáhlé manažerské a strategické zkušenosti v oblasti médií, technologií a mezinárodních financí. Generálním ředitelem CME v Bulharsku se stane Luboš Jetmar, který zde bude odpovědný za provoz, strategii a realizaci plánů dalšího rozvoje.

Přebíráme výkonnou a kvalitně řízenou firmu s velkým renomé u diváků. Těším se na spolupráci se skvělými lidmi v našich TV stanicích. Mojí prioritou bude urychlit digitální transformaci firmy, posílit tvorbu vlastního obsahu, přinášet divákům zábavu a samozřejmě zachovat stávající nezávislé a objektivní zpravodajství,“ říká Didier Stoessel.

CME provozuje televizní stanice v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. Patří mezi přední mediální a zábavní společnosti ve střední a východní Evropě. Celkem 30 televizních kanálů, jak bezplatných, tak placených, pokrývá svým vysíláním na pěti trzích území se 45 miliony diváků.

Sdílet na sociálních sítích

Kopírovat odkaz