Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

SOTIO uzavřelo smlouvu o spolupráci na klinickém vývoji protinádorového přípravku SOT101 se společností Merck

SOTIO Biotech

7/12/2021 | 1 minuta čtení

Stáhnout jako PDF
Kopírovat odkaz
SOTIO Biotech, biotechnologická společnost vlastněná skupinou PPF, dnes oznámila, že se společností MSD (obchodní název společnosti Merck & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey) uzavřela smlouvu o spolupráci na velké klinické studii fáze II. Studie AURELIO-04 bude hodnotit bezpečnost a účinnost přípravku SOT101 na bázi interleukinu IL-15 od společnosti SOTIO a přípravku KEYTRUDA® (pembrolizumab) od společnosti MSD u pacientů s vybranými typy nádorů pevných tkání. MSD (Merck) je jednou z největších a nejstarších farmaceutických firem na světě.
  • Do fáze 2 společné klinické studie AURELIO-04 bude zařazeno až 300 pacientů s šesti různými onkologickými diagnózami
  • Studie bude probíhat v USA a vybraných evropských zemích a začne v první polovině roku 2022

„SOT101 v kombinaci s přípravkem KEYTRUDA prokázal slibná klinická data v rámci probíhající klinické studie fáze I, AURELIO-03,“ uvedl prof. Radek Špíšek, generální ředitel společnosti SOTIO. „Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s MSD, světovým lídrem v oblasti onkologie, při ověřování účinnosti této kombinace přípravků v rámci klinické studie AURELIO-04 zaměřené na léčbu pacientů s různými typy nádorových onemocnění.”

SOT101 je přípravek, který stimuluje imunitní systém tak, že aktivuje bílé krvinky, hlavně T-lymfocyty a NK buňky, aby zabíjely nádorové buňky. V imunoonkologii jde o nadějnou terapeutickou látku, která se navíc dobře kombinuje se zavedenými onkologickými léky.

Podle smlouvy bude SOTIO realizovat klinickou studii fáze 2 hodnotící účinnost a bezpečnost přípravku SOT101 v kombinaci s přípravkem KEYTRUDA u pacientů s vybranými pokročilými nádory. Do studie bude zařazeno až 300 pacientů s karcinomy plic, kůže, tlustého střeva, jater, prostaty, či vaječníků z USA a vybraných evropských zemí. Společnost MSD dodá pro studii přípravek KEYTRUDA.

KEYTRUDA® je registrovaná ochranná známka společnosti Merck Sharp & Dohme Corp (MSD), dceřiné společnosti Merck & Co., Inc., Kenilworth, NJ, USA.

Sdílet na sociálních sítích

Stáhnout jako PDF