Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Výstava fotografií ze sbírky PPF Art na velvyslanectví ČR v USA

PPF Art a.s.

28/10/2021 | 1 minuta čtení

Stáhnout jako PDF
Kopírovat odkaz
Expozice nabízí svérázný pohled do historie republiky objektivem špičkových fotografů

Koncem října pořádají zastupitelské úřady České republiky po celém světě slavnostní recepce a další akce u příležitosti státního svátku, vzniku samostatného Československa. Letošní 28. říjen na české ambasádě ve Washingtonu v USA je obohacen o výstavu fotografií ze sbírky PPF Art.

Myšlenka uspořádat tuto výstavu souzní s širší debatou o dynamice vztahů České republiky a USA a se zapojením soukromých společností do tohoto procesu. PPF působí na řadě světových trhů, včetně USA, a své pevné kořeny má v České republice. Skupina podporuje myšlenky transatlantické spolupráce, prezentované mimo jiné úspěchy českého byznysu v USA, kde je skupina PPF také platným členem komunity.

„V PPF věříme, že umění spojuje. Je nám proto ctí, že u příležitosti nejvýznamnějšího státního svátku České republiky můžeme sdílet umělecký zážitek s našimi přáteli v USA,“ uvedl Ivo Nesrovnal, předseda dozorčí rady PPF a.s.

Koncepce výstavy je kurátory sbírky připravena s vědomím slavnostní příležitost státního svátku. Prezentovaná díla jsou rozdělena do čtyř bloků zachycujících vývoj života v nynější České republice, počínaje autory z českých zemí před rokem 1918 a z období vzniku samostatného státu, přes první republiku, totalitní ČSSR až po současné demokratické Česko.

Výstava klade zvláštní důraz na představení ukázek z tvorby světově uznávaných českých autorů, mimo jiné Jaromíra Funkeho a letošních jubilantů, Josefa Sudka i Františka Drtikola.

Vernisáž výstavy proběhla dne 28. října, u příležitosti oslav státního svátku ČR, v prostorách zastupitelského úřadu ČR ve Washingtonu. Expozice bude ve společenském sále ZÚ k vidění do konce roku 2021.

Kurátorkou expozice je Lucie Mlynářová, která ve společnosti PPF Art má na starosti umělecký program galerie Ateliér Josefa Sudka a je vedoucí ateliéru fotografické tvorby a médií na pražské Vyšší odborné škole grafické.

Sdílet na sociálních sítích

Stáhnout jako PDF