Stahuji

Evžen Hart se bude ve skupině PPF zabývat charitativními a uměleckými projekty
    08/11/2010

Skupina PPF oznamuje, že po vzájemné dohodě s jejími akcionáři opouští Evžen Hart pozici člena představenstva PPF a.s., hlavní poradenské společnosti celé skupiny. Profesní odpoutání E. Harta od manažerských odpovědností ve vedení skupiny PPF postupně probíhá od konce roku 2009 v souvislosti s jeho návratem k vlastním podnikatelským aktivitám a k řízení rodinných firem.

Počátkem letošního roku tak E. Hart předal svou tehdejší agendu akcionářům J.-P. Duvieusartovi a J. Šmejcovi. Od listopadu 2010 zůstává Evžen Hart ve skupině PPF jednak jako poradce akcionářů pro charitativní a umělecké projekty, jednak jako předseda představenstva společnosti PPF Art.

„Evžen má velký podíl na tom, že od roku 2006, kdy do PPF nastoupil, vyrostla skupina z ryze české investiční firmy v multikulturní společnost s mezinárodním přesahem. Jeho zkušenosti z oblasti komunikace a práce s lidmi daly Skupině pevné zásady, na nichž tyto oblasti dále rozvíjí. Chtěl bych Evženovi za tento přínos poděkovat. Osobně jsem rád, že nadále zůstává s PPF v úzkém kontaktu“, uvedl Petr Kellner, zakladatel a majoritní akcionář skupiny PPF.

Poznámky pro editory:

1. PPF Art a.s. spravuje a rozvíjí aktivity skupiny PPF v oblasti kultury a umění. Vedle Galerie Václava Špály provozuje PPF Art i Galerii České pojišťovny a Ateliér Josefa Sudka v Praze. Pro PPF spravuje firemní sbírku moderního českého umění, podílí se rovněž na správě sbírky České pojišťovny. Předmětem činnosti PPF Art je také vydávání tematických výtvarných publikací spojených se sbírkami a aktuálně pořádanými výstavami.

2. Petr Kellner a skupina PPF, kterou založil, patří mezi současnými českými mecenáši k nejstarším: sbírku moderního českého umění buduje systematicky od začátku 90. let. PPF není jen pasivním partnerem kvalitních uměleckých projektů, ale aktivně je vyhledává, nabízí i nápady, jak je kontinuálně rozvíjet. Petr Kellner a skupina PPF patří rovněž k největším českým mecenášům školství a vzdělávání: investuje desítky milionů korun ročně do podpory studia nadaných dětí z celé ČR v kolejním gymnáziu Open Gate, jehož absoloventi nyní studují - s finanční podporou - na prestižních českých i zahraničních univerzitách.

Souhlasím