Stahuji

PPF Group N.V. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky k 31. 12. 2011 podle mezinárodních standardů IFRS
    05/06/2012

Stáhnout soubor PDF

Shrnutí roku 2011

• Konsolidovaná aktiva vzrostla na úroveň14,3 miliard eur, která tak byla k datu 31. 12. 2011 rekordní v historii Skupiny.
    • Skupina PPF vytvořila čistý zisk k rozdělení akcionářům ve výši 216 milionů eur.
    • Skupina PPF v roce 2011 úspěšně dokončila významné projekty jako završení akvizice 100 % v ruském retailovém řetězci Eldorado, restrukturalizace podílu v energetickém holdingu (Energetický a průmyslový holding, a.s.), akvizice 50% podílu v Sazce, nové developerské projekty v Rusku či vstup do zemědělského businessu rovněž v Rusku.

Klíčové finanční ukazatele
    • Celkový objem aktiv vzrostl o 16 % z 12,383 miliardy eur k 31. 12. 2010 na 14,357 miliardy eur k 31. 12. 2011.
    • Čistý zisk dosáhl 216 milonů eur. Čistý zisk z pokračujících operací činil 230 milionů eur. Meziroční rozdíl v čistém zisku o cca 100  milionů eur byl způsoben dosažením mimořádného výsledku Energetického a průmyslového holdingu v roce 2010.
    • Celkový objem vlastního kapitálu poklesl o 3 % na 4,268 miliardy eur k datu 31. 12. 2011 v porovnání s 4,424 miliardy eur na konci roku 2010. Celkový mírný pokles vlastního kapitálu způsobil především dokup 49,9% podílu v Eldoradu. Protože se jednalo o dokup minoritního podílu, rozdíl mezi kupní cenou a účetní hodnotou kapitálu tohoto dokupovaného podílu nebyl účtován jako goodwill, ale v souladu s mezinárodními standardy IFRS jako snížení vlastního kapitálu Skupiny.
    • PPF pokračovala v uplatňování strategie odvětvové diverzifikace a její aktiva dále posilují.

„Další růst hodnoty aktiv na rekordní úroveň přesahující 14,3 miliardy eur potvrzuje správně nastavenou investiční strategii Skupiny. Jejím základem je odvětvová diverzifikace a zaměření na investice vyšší než 100 milionů eur. Velmi slušná výše ročního čistého zisku je tvořena především rekordními výsledky ruského Home Creditu a stabilními výsledky hlavních investic, ve kterých skupina drží významný vliv, mimo jiné v Generali PPF Holding, Nomos-Bank či Polymetal. Meziroční pokles zisku je důsledkem mimořádnosti výsledku v roce 2010 především v Energetickém a průmyslovém holdingu, a nevypovídá proto o dlouhodobém vývoji výnosnosti aktiv skupiny PPF,“ komentoval výsledky Pavel Horák, finanční ředitel skupiny PPF.

Souhlasím