Stahuji

PPF Group N.V. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky k 31. 12. 2012 podle IFRS
    04/06/2013

Stáhnout soubor PDF

Celkový objem aktiv skupiny PPF činil koncem loňského roku 21,5 miliardy eur. Výnosy dosáhly 5 miliard eur a čistý zisk vykázala skupina PPF na úrovni 727 milionů eur.

Hlavní finanční ukazatele
    v mil. EUR, na základě IFRS 2012 2011
    Aktiva 21 538 14 357
    Vlastní kapitál (připadající akcionářům) 5 327 4 268
    Výnosy 5 033 3 589
    Zisk po zdanění (připadající akcionářům) 727 216

• Na vývoji hodnoty aktiv, která vzrostla k 31. 12. 2012 na 21,5 miliardy eur, se podílelo především odvětví bankovnictví a finančních služeb.
    • Skupina PPF vytvořila jednorázový zisk připadající akcionářům ve výši 727 milionů eur, na kterém se - kromě výsledku vlastního podnikání - podílel především zisk z prodeje aktiv.
    • V roce 2012 Skupina prodala své podíly v ruské Nomos-Bank či v Sazce. Pokračovala expanze Home Credit zejména v Rusku a na nových asijských trzích. Divize real estate zahájila rozsáhlé stavební projekty v Moskvě a Praze.

„Výsledky roku 2012 ovlivnil především prodej 50% podílu v Sazce. Vliv měly i výsledky dlouhodobé práce na zvyšování hodnoty našich klíčových aktiv. V rámci skupiny Home Credit se na výsledku hlavní měrou opět podílela ruská Home Credit & Finance Bank. Ukazatele zlepšily i další regiony včetně Asie, stejně jako ostatní klíčová odvětví, kde skupina PPF působí,“ komentovala výsledky Kateřina Jirásková, finanční ředitelka skupiny PPF.

Souhlasím