Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

PPF vítá návrh na členství Kláry Brachtlové v dozorčí radě ProSiebenSat.1 Media SE

Skupina PPF

15/6/2023 | 1 minuta čtení

Stáhnout jako PDF
Kopírovat odkaz
Skupina PPF vítá rozhodnutí ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben), přední německé mediální společnosti, navrhnout Kláru Brachtlovou jako kandidátku do dozorčí rady ProSieben.

Klára Brachtlová je zkušená top-manažerka v oblasti médií a financí působící ve vedení mediální divize PPF, společnosti Central European Media Enterprises (CME). Je také jednatelkou TV Nova. Společnost ProSieben navrhuje Kláru Brachtlovou do dozorčí rady místo Erika Huggerse, který rezignuje na svůj mandát ke konci června 2023. Dle německých regulatorních pravidel o doplnění členů dozorčích rad podléhá jmenování Kláry Brachtlové schválení příslušným obchodním soudem.

„Návrh na členství v dozorčí radě ProSieben, jedné z největších mediálních společností v Německu, je pro mě poctou. Věřím, že pro dozorčí radu budou užitečné mé dlouholeté zkušenosti s řízením největší české mediální skupiny, prokázaná schopnost zajistit její rozvoj a růst její hodnoty, stejně jako rozsáhlé znalosti v oborech televizního vysílání, digitálních médií, financí i auditu. Jsem přesvědčena, že to bude znamenat pozitivní přínos pro všechny akcionáře ProSieben“, uvedla Klára Brachtlová.

Pětičlennou dozorčí radu ProSiebenSat.1 Media SE doplní také čtveřice kandidátů navržených dříve k volbě na nadcházející valné hromadě – Katharina Behrends, Dr. Katrin Burkhardt, Thomas Ingelfinger a Prof. Dr. Cai-Nicolas Ziegler. PPF podporuje tyto kandidáty navržené dozorčí radou pro volbu na řádné valné hromadě společnosti.

Sdílet na sociálních sítích

Stáhnout jako PDF