Stahuji

Air Bank za tři čtvrtletí vydělala více než 1,2 miliardy korun. Má už 656 tisíc klientů
    02/11/2018

Neauditované individuální hospodářské výsledky Air Bank a.s. k 30. září 2018 podle mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS):

Air Bank ve třetím čtvrtletí letošního roku poprvé od svého vzniku překonala miliardovou hranici a vykázala čistý zisk 1 222 milionů korun. Meziročně byl zisk banky vyšší o 329 %. Air Bank se dál daří získávat nové klienty i navyšovat objem rozpůjčovaných peněz a tím zvyšovat příjmy z běžného retailového bankovnictví. Hlavní příčinou skokového nárůstu zisku byly ale především mimořádné jednorázové příjmy z investic banky.

„Od začátku se snažíme, aby nás klienti mohli mít rádi a rádi využívali naše služby. Navíc pokud jsou pro ně služby výhodné, více je využívají a to se pozitivně odráží i v hospodaření a v dalších investicích do rozvoje banky. Velmi si považuji, že takový přístup se nám daří naplňovat. Dokazují to nejen noví klienti, kteří k nám stále přicházejí, ale také výborné hospodaření Air Bank,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Služby Air Bank ke konci září využívalo už přes 656 tisíc klientů. Jejich počet tak meziročně vzrostl o 14 %. Ještě více se zvýšil počet běžných účtů, a to o 18 % na 722 681. Počet spořicích účtů se navýšil o 50 tisíc na 423 465.

Air Bank se daří nadále zvyšovat objem rozpůjčovaný peněz. Celkový objem úvěrů v portfoliu se zvýšil o 19 % na 45,4 miliardy korun. Navíc banka od konce června svým klientům nově nabízí také kontokorent. Air Bank nadále pokračuje v investicích do výstavby vlastní bankomatové sítě. Na konci září měla celkem 358 bankomatů, což je o 96 bankomatů více než před rokem

Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů se zvýšil o 17 % na 101 miliardy korun. Celková bilanční suma banky vzrostla ke konci září meziročně o 18 % na 111,8 miliardy korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 22 % na 7,5 miliardy korun.

30. 9. 2017 30. 9. 2018 Meziroční změna
    Čistý zisk 284,8 mil. Kč 1 221,9 mil. Kč + 329 %