Stahuji

Michail Nikitin novým generálním ředitelem maloobchodní sítě Eldorado
    13/05/2016

Dnešním dnem se funkce generálního ředitele Eldorada, jedné z největších ruských maloobchodních sítí, ujímá Michail Nikitin (32).

Michail Nikitin absolvoval v roce 2007 fakultu mezinárodních vztahů pražské VŠE, se zaměřením na zahraniční obchod. Již v posledním ročníku vysoké školy začal spolupracovat s oddělením marketingu ve společnosti Škoda. Po absolvování VŠE nastoupil do poradenské firmy Adastra, kde v rámci svých projektových úkolů vedl - v průběhu 6 let - řadu klíčových projektů pro skupinu PPF, mj. rozvoj nových produktů a služeb ruské banky Home Credit. V roce 2008 přešel do Home Creditu v Číně, kde řídil distribuční síť, nejdříve jako manažer distribuce a pak jako obchodní ředitel. Vypracoval a uskutečnil rozvojovou strategii, která umožnila zvýšení počtu míst prodeje (POS) Home Creditu v Číně z pouhé stovky na 8000. V lednu 2014 nastoupil do společnosti Eldorado jako zástupce viceprezidenta pro prodej a od srpna 2015 byl viceprezidentem pro oblast marketingu a nových kategorií.

Pod vedením Michaila Nikitina bude Eldorado pokračovat v nastoupené rozvojové strategii zaměřené především na další rozšiřování sortimentu nabízeného zboží, na další vývoj prodejních kanálů, jak on-line, tak i tradičních obchodů, na upevnění vedoucích pozic sítě v Rusku v oblasti cenotvorby, na vylepšení činnosti obchodů a vnímání značky Eldorado zákazníky, stejně jako na pokračování započaté aktivní expanze.

Dosavadní CEO Eldorada, Ondřej Frydrych, poznamenal: "Znám Michaila velmi dlouho a dobře, abych mohl vyjádřit přesvědčení, že jeho zkušenosti a různorodé znalosti přispějí k realizaci rozvojové strategie firmy pro roky 2015-2017. Jeho vynikající analytické schopnosti, zaměření na výsledek a manažerské kvality rozhodně pomohou společnosti dosáhnout vytyčených cílů".

Souhlasím