Příprava náhledu

Skupiny PPF a EMMA Capital oznamují prodej Eldorada
    09/12/2016

Stáhnout soubor PDF

Společnosti PPF Group N.V. a EMMA Capital oznamují, že se dohodly na odprodeji 100 % akcií maloobchodní sítě Eldorado se skupinou ruských investorů, spřízněných s finanční a investiční skupinou Safmar. Skupina PPF (a od roku 2014 rovněž skupina EMMA Capital) vlastnila jednoho z největších ruských řetězců prodejen elektroniky a domácích spotřebičů od roku 2008. Za tuto dobu společnost prošla hlubokou transformací a proměnila se v multikanálového univerzálního prodejce široké škály potřeb pro domácnost a jednoho z lídrů v on-line prodeji.

Nabytí příslušných práv nových vlastníků sítě Eldorado bylo schváleno antimonopolním úřadem Ruské federace (FAS). Cena transakce se po dohodě obou stran nezveřejňuje.