Stahuji

Eldorado vykazuje pozoruhodné tempo růstu on-line prodeje
    28/08/2013

Stáhnout soubor PDF

Internetový obchod Eldorada je v čele rozvoje internetového prodeje v Rusku

• Objem maloobchodního prodeje společnosti Eldorado vzrostl v roce 2012 o 15 % a po úpravě na srovnatelné bázi dosahoval růst prodeje úrovně 3,4 %.
    • Růst prodeje na internetuv roce 2012 činil 70 %.
    • Internetové pobočkyspolečnosti Eldorado fungují ve 32 městech Ruské federace a internetový obchod Eldorada má nyní síť 130 míst pro objednávání a výdej zboží.
    • Obrat internetového kanálu tvoří více než 9 % tržeb společnosti Eldorado.
    • Na podzim 2013 chce společnost představit nový formát – Internetový hypermarket.

Moskva, 28. srpna 2013 – Eldorado, největší řetězec obchodů s domácími spotřebiči a spotřební elektronikou v Rusku, se dostal na první místo v zemi co do rychlosti růstu internetového prodeje.

„Loňský rok byl pro společnost celkově rokem velkých úspěchů: v maloobchodních рrodejnáchEldorada se objem prodeje v roce 2012 zvýšil o 15 % a prodej na srovnatelné bázi vzrostl o 3,4 %. Prodej on-line vzrostl téměř o 70 %. Koncem roku 2012 jsme jako novinku na ruském trhu zavedli nový formát internetového obchodu. V současné době má náš internetový obchod po celém Rusku síť 130 míst pro objednávání a výdej zboží,“ uvedl generální ředitel společnosti Igor Doležel. „Internetové pobočky naší společnosti fungují ve 32 městech. V nejbližší době chceme zavést další nový formát – Internetový hypermarket, který dále posílí naše pozice na trhu.“

„Trh se mění a my se měníme s ním,“ dodal Igor Doležel. „V průběhu letošního roku jsme zaznamenali 600% nárůst prodeje přes internetový obchod Eldorada. Obrat internetového obchodu tvoří v průměru 9 % tržeb společnosti a za srpen 2013 se tento ukazatel vyšplhal až na 12 %. Součet objednávek po internetu dosahuje až 100 milionů rublů denně. Během posledních tří měsíců se náš on-line obchod stal nejrychleji rostoucím internetovým obchodem na ruském trhu. Tyto ukazatele potvrzují správnost naší strategie, která klade důraz na on-line prodej a na budování rozsáhlé regionální sítě objednávkových a výdejních míst pro internetový obchod Eldorada“.

„Rozhodli jsme se rozvíjet vícekanálový systém prodeje. Chceme se posouvat tam, kam se posouvá trh a dívat se do budoucna“, poznamenal Igor Doležal.

Společnost Eldorado je největším řetězcem prodejen domácích spotřebičů a elektroniky v Rusku. Prodejny společnosti Eldorado fungují ve všech městech Ruska s více než 500 tisíci obyvatel a v 90 procentech měst s 250 až 500 tisíci obyvatel.

Společnost Eldorado je součástí mezinárodní skupiny PPF, která je jednou z největších finančních a investičních společností ve střední a východní Evropě.

Kontakty:
    Irina Ceplinskaja, ředitelka oddělení pro styk s veřejností
    Telefon: +7 495 787 78 00 #7300
    Mobil: +7 903 541 96 50
    E-mail: Irina.Tseplinskaya@eldorado.ru

Dmitrij Pomogajev, vedoucí úseku pro styk s veřejností a pro internetové projekty
    Telefon: +7 495 787 78 00 #3518
    Mobil: +7 903 542 01 30