Stahuji

Nadace The Kellner Family Foundation vystaví v Praze sochy Tonyho Cragga – místo školy bude na části pozemku po hotelu Praha venkovní galerie
    23/10/2017

Rodinná nadace manželů Renáty a Petra Kellnerových – The Kellner Family Foundation – ziská k využití čast pozemku po bývalém hotelu Praha, kde zřídí veřejně přístupnou venkovní galerii a dětské hřiště. Tento projekt nahradí původně plánované vybudování základní školy a osmiletého gymnázia Open Gate II. Budova usedlosti Hadovka, někdejší rezidence kanadské ambasády na sousedním pozemku, která měla být rovněž součástí školního areálu, bude využita pro provoz zdravotnického zařízení.

Důvodem tohoto rozhodnutí je skutečnost, že ani po více než dvou a půl letech se nepodařilo získat všechna povolení potřebná pro zahájení výstavby školy Open Gate II. Současně se v České republice stále více omezuje možnost vzniku nových soukromých gymnázií, kdy například vládní strategie rozvoje středního školství nepočítá s jejich další podporou. Za této situace je mnohem reálnější uskutečnit projekt Nadace The Kellner Family Foundation na vybudování veřejně přístupného neziskového kulturního prostoru.

Nové řešení bude zahrnovat zejména veřejně přístupnou expozici sbírky soch světově proslulého britského sochaře Tonyho Cragga, jehož osm soch a zahradních kompozic exkluzivně před časem nakoupila PPF Art. Součástí projektu bude i dětské hřiště. Sousední rezidence Hadovka pak bude využívána jako moderní zdravotnické zařízení patřící do největší soukromé sítě ambulantních klinik a dalších zdravotnických zařízení EUC.

Souhlasím, již toto upozornění nezobrazovat.