Stahuji

Novým generálním ředitelem SOTIO se stane Ladislav Bartoníček
    21/01/2014

Novým generálním ředitelem biotechnologické společnosti  SOTIO ze skupiny PPF bude od  1. 3. 2014 jeden z akcionářů PPF Ladislav Bartoníček (49). Ve funkci nahradí Karla Nohejla (44), který bude i nadále působit ve skupině PPF na jiných pozicích.

Ladislav Bartoníček vystudoval České vysoké učení technické v Praze, Fakultu elektrotechnickou a v roce 1993 absolvoval Rochester Institute of Technology v New Yorku (MBA). Ve skupině PPF působí v různých pozicích od roku 1991. V letech 1996 až 2006 působil jako generální ředitel České pojišťovny a do roku 2013 byl rovněž předsedou jejího představenstva. Od roku 2007 do roku 2013 zastával funkci generálního ředitele Generali PPF Holding N.V., jedné z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě. V současné době je členem představenstva SOTIO a.s. se zodpovědností za rozvoj aktivit v Číně a působí jako předseda dozorčí rady Energetického a průmyslového holdingu (EPH). V roce 2007 se Ladislav Bartoníček stal akcionářem skupiny PPF.

„Karel Nohejl přišel do SOTIO s cílem rozvinout jeho aktivity od počátku jejího budování ‚na zelené louce‘ a vybudovat mezinárodní biotechnologickou firmu směřující ke komercializaci poznatků z našeho vědeckého výzkumu. Tuto svou roli úspěšně splnil a dnes je SOTIO připraveno na spuštění globální III. fáze klinické studie léčivého přípravku na nádorové onemocnění prostaty. Zároveň pokračuje ve vývoji léčby pro pacienty s nádorovým onemocněním vaječníků a plic. SOTIO za dobu jeho působení rovněž rozšířilo aktivity do USA, Číny a Ruska. Jsem rád, že od Karla Nohejla přebírám řízení takto úspěšné společnosti,“ řekl Ladislav Bartoníček.

Souhlasím