Stahuji

Oznámení o změnách v orgánech PPF Group N.V.
    03/04/2007

19.3. Proběhla valná hromada PPF Group N.V., vrcholové holdingové společnosti skupiny PPF. Valná hromada jmenovala nové představenstvo ve složení Aleš Minx (předseda) a Wilhelmus Jacobus Meyberg (člen).

Aleš Minx se narodil v roce 1964. Je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze, fakulty výrobně ekonomické. V letech 1987-1992 pracoval v podniku PAL a.s. jako vedoucí finančního odboru. Do PPF nastoupil v roce 1992, kde do června 2001 zastával pozici finančního ředitele. Od července 2001 do 31. května 2005 byl výkonným ředitelem společnosti PPF a.s. Do března 2007 místopředsedou dozorčí rady PPF a.s.

Wilhelmus Jacobus Meyberg se narodil v roce 1965. Pracoval jako finanční analytik a finanční manažer např. ve firmách Mattel Europe B.V., ECsoft Nederland BV., byl ředitelem Deutsche International Trust Company N.V., REWE International Finance B.V. Do PPF Group N.V. nastoupil v roce 2004 na pozici ředitele společnosti.

Poznámka pro editory:

Skupina PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídící strukturu umístěnou v Nizozemí. Klíčovou holdingovou společností skupiny PPF, na jejíž úrovni jsou přijímána strategická rozhodnutí týkající se činnosti celé skupiny, je společnost PPF Group N.V. se sídlem v Amsterdamu. Tato společnost je jediným přímým akcionářem společnosti CZI Holdings N.V. (holdingová společnost pro všechny společnosti v rámci obchodní větve pojišťovnictví včetně České pojišťovny a.s. ) a nepřímým vlastníkem 100% podílu v Home Credit B.V. (holdingová společnost pro všechny společnosti v rámci obchodní větve spotřebitelského financování ve skupině Home Credit ). PPF Group N.V. je dále majoritní akcionářem PPF banky a.s.

Souhlasím