Stahuji

PPF banka dosáhla v roce 2005 zisku 294,4 milionů korun
    30/03/2006

V roce 2005 PPF banka vytvořila podle českých účetních standardů (CAS) celkový zisk ve výši 340,0 milionů Kč, zisk po zdanění pak byl ve výši 294,4 mil. Kč. Zisk z vlastní obchodní činnosti PPF banky před zdaněním činil 264,0 mil. Kč, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 555 %. Zbylých 76,0 mil. Kč představoval podíl na zisku dceřiné společnosti.

Bilanční suma PPF banky ke dni 31.12.2005 meziročně vzrostla na 20,9 mld. Kč, což proti stavu ke dni 31.12.2004 představuje nárůst o 64 %. Objem klientských vkladů a depozitních směnek dosáhl výše 17,3 mld. Kč, což představuje ve srovnání s rokem 2004 nárůst o 58 %. Výnosy PPF banky z vlastní obchodní činnosti dosáhly výše 900,9 mil. Kč, což v porovnání s rokem 2004 představuje nárůst o 36 %.

Dynamické tempo růstu PPF banky pokračovalo i v oblasti úvěrů poskytnutých podnikovým a komunálním klientům, které k 31.12.2005 dosáhly výše 7,8 miliardy Kč. Objem těchto úvěrů se tak zvýšil o 64 % proti roku 2004. Na konci roku 2005 banka registrovala 229,0 mil. Kč klasifikovaných úvěrů, tedy necelé 3 % z celého úvěrového portfolia, všechny v kategorii sledovaných pohledávek. Vytvořené opravné položky činily celkem 10,2 mil. Kč.

„Na našem zisku se výrazně podílel zejména nárůst obchodních aktivit na finančních a kapitálových trzích a růst úvěrů pro korporátní klienty,“ uvedl Petr Milev, předseda představenstva a generální ředitel PPF banky.

Kapitálová přiměřenost PPF banky k 31.12.2005 byla 19,04%. Průměrná rentabilita vlastního kapitálu se ke konci roku 2005 zvýšila na 24,56% z 9,49% ke konci roku 2004.

PPF banka je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF, která spravuje aktiva v hodnotě přibližně 200 miliard Kč. Skupinu tvoří mimo jiné Česká pojišťovna,Penzijní fond ČP, Home Credit, eBanka a specializované společnosti zabezpečující komplexní servis spojený se správou majetku. Skupina PPF rozvíjí své aktivity v regionu střední a východní Evropy, v Rusku a v Kazachstánu.

Pro další informace kontaktujte:

Petra Gawdunová
    E-mail: pgawdunova@ppfbanka.cz