Stahuji

PPF chce do dvou let zdvojnásobit své investice do realitního byznysu v Rusku
    15/05/2013

Stáhnout soubor PDF

Do roku 2014 chce skupina PPF více než zdvojnásobit celkový objem investic do výstavby a provozu obchodních center, logistických parků a nově i kancelářských prostor na 1,2 miliardy eur. Zatímco ke konci roku 2012 skupina PPF investovala do svých projektů v oblasti nemovitostí v Rusku celkem 574 milionů eur, během dalších dvou let plánuje investovat dalších více než 600 milionů eur.

Celková plocha, kterou PPF Real Estate Russia v roce 2012 pronajímala, činila 368 tisíc m2. V roce 2014 má dosáhnout 675,5 tisíce m2 – s výhledem na téměř milion čtverečních metrů v roce 2016. Rozvoj tohoto prioritního segmentu v Rusku má na starosti firma PPF Real Estate Russia, dceřiná společnost PPF Real Estate Holdingu, který ve skupině PPF odpovídá za správu nemovitostí i developerské projekty. Celková plocha „pozemkové banky“ skupiny PPF v Rusku převyšuje 5 milionu čtverečních metrů.

Skupina PPF provozuje v Rusku dvě velká obchodní centra v dynamicky se rozvíjejících regionech Rjazaň a Astrachaň, třetí plánuje v Moskvě ve čtvrti Mitino. Dále má podíl
    50 %, resp. 60 % v logistických parcích Trilogy a South Gate na jihovýchodním okraji Moskvy a buduje první fázi rozsáhlého kancelářského komplexu Comcity na území tzv. Nové Moskvy, nedaleko letiště Vnukovo.

Tomáš Laštovka, development director PPF Real Estate Russia, řekl: „Jsme dlouhodobým investorem do odvětví nemovitostí v Rusku, které zažívá dynamický rozvoj po útlumu způsobeném finanční krizí. Například projekt kancelářského komplexu nové generace Comcity je naplánován na čtyři fáze až do roku 2020. Kromě segmentů, v nichž jsme už pevně zakotveni, připravujeme nově řadu projektů rezidenční výstavby v okolí Moskvy, Petrohradu a v regionu Povolží. Zásadou naší investiční politiky je soustředění se na projekty v hodnotě od 100 milionů eur.“

Souhlasím