Stahuji

PPF Group N.V. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky k 31. 12. 2010
    10/06/2011

Stáhnout soubor PDF

PPF Group N.V. (dále jen “Skupina” nebo “skupina PPF”) oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky k 31. 12. 2010 podle mezinárodních standardů IFRS.

Čistý zisk za rok 2010 dosáhl částky 336 milionů eur.

Shrnutí roku 2010

• Skupina PPF dosáhla čistého zisku k rozdělení akcionářům ve výši 336 milionů eur.
    • Vlastní kapitál skupiny PPF vzrostl o 500 milionů eur, především díky posilování národních měn, zejména rublu vůči euru.
    • PPF potvrdila své postavení jedné z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě; skupina je dnes lépe odvětvově diverzifikována a je silnější než kdykoli předtím.
    • Skupina PPF úspěšně realizuje svou investiční strategii zaměřenou na velké projekty (min. 100 milionů eur), a to jak samostatně, tak ve spolupráci se strategickými partnery.

„Věnovali jsme velkou pozornost restrukturalizaci a diverzifikaci našich aktiv, stejně jako přípravě a spuštění řady nových investic, především ve střední Evropě a v Asii. Během roku 2010 jsme neuskutečnili žádný významný prodej, ale dokončili jsme řadu dílčích kroků k vlastnické optimalizaci jednotlivých aktiv, dokončili jsme obrat Eldorada k transparentní a ziskové společnosti.
    Dokladem tohoto úsilí je fakt, že i v roce, kdy Skupina neuskutečnila žádný exit, jí roste zisk a že je vytvářen výnosy z pokračujících operací. To ukazuje naši schopnost generovat stabilní výnosy i v obdobích, kdy jednotlivé projekty budujeme, či restrukturalizujeme.“

Jiří Šmejc, akcionář skupiny PPF

Klíčové finanční ukazatele

• Čistý zisk z pokračujících operací vzrostl o 22 % a dosáhl rekordní částky 337 milionů eur.
    • Celkový objem aktiv vzrostl o 15 %: z 10,802 miliardy eur k 31. 12. 2009 na 12, 383 miliardy eur k 31. 12. 2010.
    • Celkový objem vlastního kapitálu vzrostl o 13 %: na 4,454 miliardy eur k datu 31. 12. 2010, v porovnání s 3,955 miliardy eur na konci roku 2009.
    • Čistý zisk skupiny PPF za rok 2010 z pokračujících operací představuje – další rok po sobě - nejvyšší hodnotu dosaženou během posledních let. Nárůst zisku byl ovlivněn především zvýšenou ziskovostí skupiny Home Credit a pokračující restrukturalizací ruského retailového řetězce Eldorado.

Souhlasím