Stahuji

PPF nabídne drobným akcionářům výkup jejich akcií O2 za cenu z letošního června
    19/11/2014

Stáhnout soubor PDF

Společnost PPF Arena 2 B.V., která spolu se společností PPF A3 B.V., vlastní 83,15% podíl ve společnosti O2 Czech Republic a.s. (O2), nabídne fyzickým osobám, které byly akcionáři O2 k 15. srpnu 2014, možnost odprodeje maximálně až dvouset akcií na akcionáře za cenu 277,15 Kč za kus, což je cena (po odečtení vyplacené dividendy 18 Kč na jednu akcii), za kterou společnost v červnu realizovala tzv. povinnou nabídku převzetí. Tato nabídka není veřejným návrhem na koupi účastnických cenných papírů podle § 322 zákona o obchodních korporacích, a neřídí se tedy pravidly pro veřejný návrh na koupi účastnických cenných papírů. Z tohoto důvodu může PPF Arena 2 B.V. takto nakoupit maximálně 1 % všech akcií společnosti O2. Více zákon nedovoluje, nicméně PPF předpokládá, že nabídka se v praxi bude týkat přibližně 40 000 drobných akcionářů.

Majoritní vlastník skupiny PPF Petr Kellner k důvodům tohoto nestandardního kroku uvedl: "Nabídka je určena především drobným akcionářům, kteří své akcie získali v kupónové privatizaci. Chceme postupovat maximálně korektně, a proto těmto drobným akcionářům, kteří nejsou profesionálními investory, dáváme druhou šanci na prodej akcií za cenu, která odpovídá ceně při tzv. povinném odkupu."

Technicky bude výkup probíhat obdobně jako při povinné nabídce převzetí v červnu letošního roku, tedy prostřednictví PPF banky a bude třeba doložit stejné dokumenty jako v případě povinné nabídky. Lhůta pro akceptování nabídky je od 1. prosince 2014 do 16. ledna 2015. Podrobné informace budou příští týden zveřejněny na webové stránce www.ppfarena2.eu

Souhlasím