Stahuji

PPF požádá o finanční asistenci pouze CETIN a O2 nechá na burze. V červnu pak zahájí dobrovolný výkup akcií obou společností
    31/05/2015

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF oznamuje, že v příštích dnech prostřednictvím společnosti PPF Arena 2 B.V. požádá společnost Česká telekomunikační infrastruktura a.s. (CETIN), která vznikne k 1. 6. 2015 v důsledku odštěpení od společnosti O2 Czech Republic a.s., o poskytnutí tzv. finanční asistence ve formě úvěru ve výši až 32,2 mld. Kč.

Tento úvěr by měl sloužit ke splacení původního akvizičního úvěru poskytnutého syndikátem bank společnosti PPF Arena 2 B.V. při koupi akcií O2 Czech Republic a.s. od skupiny Telefonica. Současně skupina PPF veřejně deklaruje, že nemá v úmyslu žádat o poskytnutí tzv. finanční asistence společnost O2 Czech Republic a.s.

Skupina PPF dále oznamuje, že v době, kdy CETIN podle zákona zahájí výkup vlastních akcií, respektive učiní veřejný návrh smlouvy na koupi akcií od akcionářů, kteří dne 28. 4. 2015 hlasovali na valné hromadě O2 Czech Republic a.s. proti rozdělení společnosti, vyhlásí skupina PPF svůj vlastní výkup akcií CETIN. Tento dobrovolný veřejný návrh smlouvy na koupi akcií CETIN bude ale platný vůči všem akcionářům, tedy i vůči těm, kteří nehlasovali na valné hromadě proti rozdělení společnosti.

Stejnou nabídku, tedy dobrovolný návrh na koupi akcií od všech akcionářů současně, vyhlásí skupina PPF i na koupi akcií společnosti O2 Czech Republic a.s. Všichni akcionáři obou rozdělených společností tak dostanou možnost odprodeje svých akcií. Cena, za kterou bude skupina PPF akcie obou společností vykupovat, bude stanovena až v okamžiku učinění obou veřejných návrhů na koupi akcií.

V souvislosti s těmito kroky skupina PPF dále veřejně deklaruje, že ve vztahu k akciím společnosti O2 Czech Republic a.s., nebude usilovat o stažení těchto akcí z burzy, a naopak hodlá všestranně podporovat jejich veřejnou obchodovatelnost.

Souhlasím