Stahuji

Skupina PPF kupuje Škodu Transportation
    25/11/2017

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF oznamuje, že podepsala smlouvu o koupi 100 % akcií společnosti Škoda Transportation včetně dalších aktiv souvisejících s činností Škoda Transportation; zejména ochranných známek "Škoda" a nemovitostí využívaných pro provoz společnosti. Součástí transakce je i závazek skupiny PPF poskytnout společnosti Škoda Transportation provozní úvěr za účelem financování nezbytných potřeb společnosti. Vypořádání transakce je podmíněno souhlasy příslušných úřadů pro ochranu hospodářské soutěže.

Společnost Škoda Transportation je přední evropský výrobce vozidel pro městskou a železniční dopravu s rozsáhlou tradicí výroby přesahující více než 150 let. Škodovka je dnes v oblasti kolejových vozidel jedničkou ve střední a východní Evropě. Mezi hlavní aktivity patří především výroba tramvají, příměstských elektrických vlaků, lokomotiv, souprav metra, trolejbusů nebo elektrobusů, které prodává tuzemským a zahraničním zákazníkům.

Škoda Transportation v současnosti v ČR zaměstnává přes pět tisíc lidí v Plzni, Praze, Ostravě, nebo Šumperku. Jednotlivé projekty řeší vedle mateřské společnosti Škoda Transportation několik dceřiných společností nebo společných podniků působících vedle České republiky i v Německu, Finsku, USA, Rusku nebo Maďarsku. Společnost investuje rovněž do vlastního výzkumu a vývoje.

Souhlasím, již toto upozornění nezobrazovat.