Stahuji

Stavební úřad Prahy 6 povolil odstranění objektu bývalého hotelu Praha
    22/01/2014

Skupina PPF potvrzuje, že obdržela pravomocné rozhodnutí, kterým se povoluje odstranění stavby objektu bývalého hotelu Praha v Dejvicích (Praha 6). Se samotnými demoličními pracemi začne zhotovitel demolice, kterým je společnost APB Plzeň, v příštích týdnech. Na pozemku se přitom už pracuje na přípravě odstranění starých garáží a dalších objektů v dolní části areálu. Povolení jejich odstranění nabylo právní moci již na začátku letošního roku. Podle podmínek Rozhodnutí musí být projekt odstranění uvedených objektů dokončen do jednoho roku. Na větší část pozemku se vrátí park, v jižní části areálu je plánována výstavba budovy základní školy a gymnázia Open Gate.

Společnost APB Plzeň pro odstranění budov zvolila moderní technologii „rozstříhání“ speciálními stavebními stroji. Tato technologie umožňuje rychlý postup prací, její použití eliminuje hlučnost a prašnost a zcela nahradí dříve používané odstřely. Práce budou probíhat pouze v pracovní dny od 7.30 do 18.00 hodin. Doprava materiálu bude vedena mimo vilovou zástavbu po stávajícím pozemku hotelu Praha směrem na ulici Evropská. Na pozemku zasaženém demolicí je celkem 329 vzrostlých stromů, které zůstanou zachovány, s výjimkou tří, jež nelze z technických důvodů zachránit.

K odstranění budov v areálu bývalého hotelu Praha byla spuštěna webová stránka www.parkmistohotelu.cz s informacemi o průběhu prací i o budoucích záměrech vlastníka s pozemkem.  Občané mají rovněž k dispozici e-mail demolicehotelu@ppf.cz a zřízena je také bezplatná telefonní linka 800 101 193. Před dvěma týdny také občané Hanspaulky obdrželi informační leták společnosti APB Plzeň s popisem plánovaných prací.

Skupina PPF převzala hotel Praha ve stavu, kdy byla odvezena nebo zničena velká část vybavení interiéru. Na svém místě již nebyl nábytek vyrobený na zakázku a demontováno bylo například i vybavení koupelen, restaurace, kuchyně i všech pokojů. Na svých místech zůstala pouze část svítidel nebo skleněný orientační systém. Tyto věci demontovali odborní pracovníci a byly nabídnuty do různých uměleckých sbírek. Část si převzalo například pražské Uměleckoprůmyslové museum.

Budova základní školy a gymnázia Open Gate bude umístěna v jižní (dolní) části pozemku, kde jsou dnes zchátralé garáže, u ulice Evropská, a na sousedním pozemku známém jako Hadovka (někdejší rezidence kanadské ambasády).

Souhlasím