Stahuji

Tisková zpráva Eldorado: Hospodářské výsledky za rok 2012
    28/01/2013

Stáhnout soubor PDF

Největší řetězec prodejen spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v Rusku Eldorado, oznámil neauditované prodejní výsledky za rok 2012.

Klíčové ukazatele za rok 2012:

• nárůst maloobchodních tržeb o 15,3 %
    • nárůst tržeb s úpravou na srovnatelné bázi (LfL) o 3,4 %
    • nárůst on-line tržeb o 67,2 %
    • akvizice 28 obchodů řetězce Beringov a jejich převedení pod značku Eldorado
    • otevřeno 30 nových prodejen
    • otevřeno 11 internetových oddělení ve velkých městech v různých regionech Ruska
    • spuštěn nový formát internetového obchodu

V roce 2012 dosáhly maloobchodní tržby řetězce Eldorado 112,423 miliardy rublů (včetně DPH), což je o 15,3 % více než v roce 2011. Tržby prodejen řetězce Eldorado upravené na srovnatelné bázi vzrostly v roce 2012 o 3,4 %. Tržby z prodeje on-line vzrostly v roce 2012 o 67,2 %.

Generální ředitel řetězce Eldorado Igor Doležel komentoval dosažené ukazatele takto:
    „Rok 2012 byl pro naši společnost rokem kvalitativního růstu. V důsledku expanze a díky rozvoji internetového prodeje jsme značně upevnili svoje pozice v regionech. V roce 2013 budeme nadále rozvíjet internetový prodej a servis. Klientům nabídneme nové produkty a služby.“

Během období zvýšeného prodeje v prosinci 2012 obrat řetězce Eldorado narostl o 13,2 % na 16,924 miliardy rublů oproti 14,949 miliardy v prosinci 2011. Tržby s úpravou na srovnatelné bázi vzrostly v prosinci 2012 o 1,1 %.

Řetězec v roce 2012 otevřel 58 nových obchodů. Koncem roku 2012 měl řetězec celkem 404 hypermarketů. Obchody Eldorado fungují ve 173 městech Ruské federace. Prodejní plocha obchodů Eldorado se zvýšila na 636,4 tisíc m2 a celková plocha vzrostla na 805,9 tisíc m2. Oproti roku 2011 narostly prodejní plochy o 9,6 %.

Souhlasím