Stahuji

Změny v představenstvu a dozorčí radě České pojišťovny a.s.
    01/06/2007

Na základě rozhodnutí akcionáře dochází k 1. červnu ke změnám v představenstvu a dozorčí radě České pojišťovny. Členem představenstva se nově stal Lard Friese, který je od října 2006 generálním ředitelem České pojišťovny. Novým předsedou dozorčí rady se pak stal Milan Maděryč, dosavadní místopředseda představenstva ČP.

Představenstvo, z nějž odchází Jiří Šmejc a Ladislav Chvátal, doplnil také Marcel Dostal , který působí zároveň ve funkci náměstka pro investiční politiku ČP.

Česká pojišťovna je největší domácí pojišťovací ústav, jejíž celkový tržní podíl ke konci roku 2006 přesahoval 33 procent. Má základní kapitál 4 miliardy korun a patří do mezinárodní finanční skupiny PPF, která úspěšně spravuje aktiva v hodnotě přibližně 220 mld. Kč. Jediným akcionářem České pojišťovny je společnost CZI Holdings N.V.

Souhlasím