Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

PPF a CME oznamují podpis dohody o převzetí chorvatské televizní společnosti RTL Hrvatska

Skupina PPF

13/2/2022 | 1 minuta čtení

Stáhnout jako PDF
Kopírovat odkaz
Skupina PPF oznamuje, že prostřednictvím své dceřiné společnosti CME Media Enterprises B.V. (CME) uzavřela dohodu s RTL Group Central & Eastern Europe GmbH (RTL) o převzetí 100 % chorvatské soukromé televizní společnosti RTL Hrvatska d.o.o. Hodnota získávaných aktiv činí 50 milionů eur. Součástí transakce jsou dlouhodobá práva pro CME k použití značky RTL na chorvatském trhu.

CME v současnosti vlastní a provozuje službu VOYO, přední středoevropskou platformu pro distribuci placeného videa na vyžádání (SVOD), a také významné hráče na trhu komerčního televizního vysílání v pěti zemích (v Bulharsku, České republice, Rumunsku, Slovensku a Slovinsku). Transakce mezi CME a RTL podléhá obvyklým regulatorním procesům včetně schválení chorvatským antimonopolním úřadem (AZTN) a tamní agenturou pro elektronická media (AEM). Uzavření transakce se očekává během prvního pololetí roku 2022.

„Jako součást skupiny PPF jsme vždy připraveni realizovat zajímavé investiční nápady s cílem dosáhnout růstu hodnoty. Adriatický region nabízí výjimečné příležitosti a má značný potenciál růstu. Již zde provozujeme velmi úspěšnou televizní společnost ProPlus. Jsem přesvědčený, že obě aktiva v sousedních zemích tohoto regionu mohou dobře fungovat vedle sebe. Stejně jako na ostatních trzích se i v Chorvatsku zaměříme na digitalizaci, lokální televizní obsah a tvorbu názorově vyváženého a kvalitního zpravodajství,“ uvedl Didier Stoessel, CEO CME pro Českou republiku, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

Sdílet na sociálních sítích

Stáhnout jako PDF